PEPP!

Hejsan! Kom hem för en liten stund sen, då jag har haft en lektion, möte och sedan julhandlat lite. Har även hunnit med att göra klart en presentation tillsammans med Emma som var här i 30 minuter. Jorå, här jobbas det!
Hade tänkt att fortsätta i det spåret lite, ska skriva mitt svenskatal som ska redovisas på torsdag. Ska hålla ett  peppande tal, hur man håller motivationen uppe när det är som tuffast - i skolan, på jobbet eller på träningen. Hoppas att det blir bra!
 
Ikväll vankas det mammas mat och en lite pw. Känns bra!
Love.
 

Mondaymorning

Godmorgon! Kom precis in från en härlig pw och har nu satt mig framför nyhetsmorgon med min goda frukost! Ska inte ta bussen förrän klockan 11 idag så jag chillar till tusen.
Ha en trevlig dag allihopa!
Love.


Söndagsmys!

Hejsan! Sitter som vanligt med uppknäppta brallor och gör allt för att överleva den matkoma som jag ligger inne med. Låter helt groteskt, men sant!
Har haft en grym helg då jag har jobbat i Helsingborgsbutiken, umgåtts med familjen och har idag besökten nyöppnad inredningsbutik, då min mamma känner hon som har den. Verkligen superfint, så vi kom hem med en ny tavla och lite småplock till vardagsrummet. Vi har även hunnit med att baka ett gäng med lussekatter - samtidigt som vi lyssnade på julmusik. Extreemt mysigt!
Håller för tillfället på att beta av lite plugg och är strax klar. Sen ska jag ge mig på mammas hemgjorda äppelpaj.. jo, jag ska försöka!
 
Imorgon blir det in till stan för utveckligssamtal och lite julshopping, sen jobb på kvällen. Känns bra redan nu!
 
Puss.
 
 Firade att Ebba fyllt nitton med fredagsfika på EH
 
 

Morning!

Godmorgon!
Vaknade vid fem imorse (som alla andra dagar) och är så fruktansvärt pigg! Jetlagen sitter fortfarande i, så har tagit tillfället i akt och powerwalkat varje morgon nu denna veckan. Har fått lite dille på kost och träning nu efter tre veckor med micromat och oreos... så har lagt om kosten ganska så duktigt.
Har varit ledig hela veckan, men ska iväg ikväll och hålla i en presentation med usa-tjejerna på skolans öppna hus. Ska prata om programmet vi går och även om praktiken i SF - vi kommer att bjuda på en riktig bildbomb! Om du är intresserad av skolan/programmet, titta gärna förbi vid 18.00 på Per Weijersgatan 4 i Malmö!
 
Idag ska jag bara fixa lite här hemma. Hade tänkt att städa huset och beta av lite plugg, så jag har fredagen fri imorgon då jag ska på möte och träffa min finfina vän, Ebba. Äntligeeen!
Nepp, nu ska jag kolla vidare på nyhetsmorgon, snart kommer en favvis dit, Isabel Adrian!
 
Love.
 
Besökte Kassan i Landskrona, årets första julmarknad för min del!
Rågrussinbullar
En del av dagens frukost. Namnam!

SAN FRANCISCO

Hejsan! Eftersom att hotellets wifi valde att totalstrejka så blev det inga fler dagliga inlägg från SF..
Är på svensk mark igen då jag kom hem igår kväll. Efter att varit vaken i mer än ett dygn var jag ändå förvånadsvärt pigg. Har sovit hela natten och har tom varit iväg på julmarknad idag. Piggelin som jag är haha!
 
Dem sista dagarna i USA var galet bra! Shoppade vidare, stylade till fotograferingar, besökte Alcatraz och njöt till tusen av det fina vädret. Har massa bilder som jag tänkt att lägga upp här lite senare!
Hemresan gick bra men var lång. Flög från San Francisco till Los Angeles, Los Angeles till Heathrow och från Heathrow till Kastrup. Sov en timme det dygnet.
 
Somsagt, det var en helt otrolig upplevelse att få åka iväg själv med fyra fina tjejer till andra sidan jordklotet. Jag har haft grymt roligt, skrattat så mycket att jag börjar få lite abs (eheh). Kommer alltid att minnas den här resan!
  
Over and out

Day fifteen

Idag. Är. Vi. Så. Trötta.
Runt 8.15 imorse blev vi hämtade av en grupp från fashion marketing klassen - som var Therese's grupp, då de skulle göra sin photoshoot i Golden Gate Park. Jag var med som assistent till Therese, så fixade lite hår och var med som moraliskt stöd. Fick även modella lite, hehe!
Efter cirka åtta timmar i parken körde Maddie, en av tjejerna oss hem till vårt älskade O'Farrel Street. Vi båda var extremt tunga i huvudet efter att vi endast ätit muslibarer och yoghurt imorse. Therese hade inte ens fått sitt morgonkaffe.... Så vi slängde in lite mat i micron och bäddade ner oss framför Greveholm. Blev även en sked med Häagen Dasz Salted Chocolate Caramel. Det hela slutade med att vi båda slocknade och vaknade upp lagom till de sista avsnitten.
 
Ligger nu och överväger ifall vi ska äta sallad eller paj till middag. Det är vårt enda problem förtillfället. Känns bra!
Puss.
 
 
 
 

Day fourteen

Tjena! Kom hem för en stund sen efter ännu en fotografering med Rie, fast den här gången i Japan Town med en manlig modell. Allt gick snabbt och smidigt men vi drog oss kvar lite extra länge eftersom modellen Adam var en riktig snygging. När vi väl var klara ville vi köpa med oss hem lite sushi för ja, vi var ju praktiskt taget i Japan. Rie rekomenderade ett ställe runt hörnan, och dit gick vi. Började kolla in den röriga menyn och beställde. Då visade sig att mina 5 bitar var i själva verket 25 bitar pga deras upplägg av beställning, misstag av mig! När vi väl då skulle avbeställa allt så blir vi bemötta av världens kanske otrevligaste attityd. Den uppkäftiga kvinnan uppmanade oss att gå till närmsta supermarket för att beställa sushi, så vi vet vad vi håller på med. 
Efter en del diskuterande bad vi om pengarna tillbaka och gick sedan där ifrån. Gick raka vägen till Wahlgreens och köpte deras sushi istället som säkert är tusen gånger så bättre, bara för att kassören där önskade oss en trevlig dag! 
 
Nu, efter lite mat sitter vi här och tittar på amerikansk reality med namnet "Breaking Amish", hur Amish-människor ska klara sig i New York City. Intressant, huh?!
Ikväll blir det restaurangbesök uppe på Macy's takvåning. Blir favorit i repris!
 
Love.
 
 
Från gårdagens plåtning med Fiona, då Therese fick agera modell
Hard Rock Café på Pier 39
Dagens modell, Adam
 

Day thirteen

Ligger inne med matkoma och en aning trötta ben. Har varit iväg hela dagen på plåtning i Washington Square, då vår egen lilla Tess agerade modell. Superfin!! Blev även "lite" lunch på Hard Rock Café vid Pier 39. Åt för en hel armé kändes det som, haha! Efter det gick vi och köpte biljetter till Alcatraz som vi ska besöka på onsdag, vilket vi alla ser framemot. Kommer bli så spännande!

Nu ikväll tog fotograferna iväg oss på en lite guidad tur till Stanford, ett college här i närheten. Är såå imponerad av stället. Vill bo och plugga där! RIktigt kul att ha sett men tog dock inga bilder pga mörkret..

Har landat på hotellet nu igen, fått hjälp med vårt element eftersom vårt rum är iskallt. Fick även ett extra täcke på köpet (säkert bara för att han tycker om Therese lite extra mycket, hoho). Har även ätit tacos och ska nu krypa ner framför lite Greveholmavsnitt och äta Marabou. Saknar vi Sverige tro?
Puss

Day twelve

Är så genomfrusen att jag inte vet vart jag ska ta vägen! Först var det rena Kalifornien-värmen och nu är det iskallt. Var på Washington Square vid 06.30 imorse för plåtning av två designerelevers kollektioner. Smink, hår och helhet satt som en smäck! Riktigt fina modeller och ett bra team. Ska fortsätta vidare med fotograferingen redan imorgon bitti på samma plats, sen är det dags för killarna på söndag. Kommer bli grymt!
 
Vi är alla extremt trötta idag. Efter plåtningen släppade vi oss till Mel´s för lite brunch. Kunde inte bli bättre. Gick även om den lilla butiken på hörnan här nere och köpte lite gott inför fredagsmyset ikväll, då det blir lite asiatiskt tema. Börjar med lite sushi, sen blir det sataynudlar. Nominom!
 
Här kommer lite bilder från gårdagens makeover-event och dagens photoshoot. Enjoy!
 
 
 
 

Day eleven

Godkväll, eller godmorgon för er hemma i Sverige!
Kom precis ner från de andra tjejernas rum efter att ha ätit tacos och kollat på Vampire Diaris. Är lite trötta efter att ha varit på skolan idag från tolv till sex och sminkat för makeover - eventet och en filminspelning. Skitkul! Träffade trevliga männsikor och åt god lunch i skolans bistro.

Som vanligt ligger vi nu här med uppknäppta brallor och lyssnar på allt oväsen utanför, allt ifrån tanter med abstinensbesvär till tutande brandbilar. Måste säga att det kommer kännas väldigt tomt när jag kommer hem till mitt eget hus ute på landet, haha!

Ska ta och krypa ner i sängen nu, ska upp riktigt tidigt imorgon för en fotografering med en av designereleverna. Spännande!

Natti!

Day nine & ten + eleven

Får panik hotellets wifi! Vet inte hur många gånger jag skrivit ett inlägg som sen bara poff, raderats pga av dåligt nätverk. Passar på nu när det ändå fungerar.
 
De senaste dagarna har vi gjort som vi brukar, gått loss inne på VS och Forever 21. Har haft en del ledigt somsagt så det blir mycket av den aktiviteten, haha!
Besökte igår Haight Street, ett område som ligger 25 kvarter härifrån. Var ett väldigt speciellet område, då hippiekulturen föddes där. Ni kan ju tänka er folket och butikerna.. Hittade en butik med namnet Head Rush, där det fanns alla möjliga tillbehör till vad man nu vill röka. Ush! Höll både andan och hårt i väskan.
 
Idag blir det faktiskt lite jobb, ska på ett makeover - event på skolan. Kommer bli riktigt roligt!
Nu måste jag gå och göra mig iordning, ska ner och äta frukost.
 
Puss.
 
China Town
Veckohandlat på Trader Joe's
En missnöjd Hanna över sina buffalo wings
Therese snabbar på våra minipizzor
Blir en hel del bilder på mat. Här blev det chicken breast sandwish i flumkvarteret Haight

Day seven & eight

Bara för att jag skrev att jag skulle ladda upp ett gäng med bilder så valde blogg.se att inte fungera. Men nu så!
 
Kom precis hem efter att tagit sight seeing-bussen till Trader's Joe där vi storhandlar mat. Tog tillfället i akt nu när vi hade biljetter och cirka 25 graders värme i luften. Riktigt trevligt, haha!
Jag och min nuvarande sambo, Therese har köpt på oss allt ifrån frukt och bär, till micromat och sushi. Trots att vi inte har någon spis utan bara micro, så fungerar det bra. Vi har t.o.m. köpt tacos!
 
Både igår och idag har vi varit ute precis hela dagen. Igår tog vi oss till Fishermans Wharf och Pier 39. Fy fasiken vad fint där är! Är uppbyggt som en egen liten stad med mysiga restauranger och små butiker. Så vi hade mycket att göra och titta på. Vi köpte godis på Candy Baron, fotograferade Alcatraz från piren och Kitty skaffade en tatuering inne på Club Tattoo. Sen tog vi bussen bort mot Golden Gate Bridge. Hur mäktigt var inte det då? Trodde verkligen inte att den var SÅ stor! Vi tog hundratals bilder både på bron och alla segelbåtar. Knäppte även en bild på några japander som ville vara med. Händelserik dag det här.
MEN - jag får ju inte glömma Bubba Gump, där vi åt middag! Tror jag aldrig ätit så mycket räkor i hela mitt liv, haha! Luktade firre på långt håll om oss när vi gick ut därifrån. Speciellt jag och Hanna som åt Shrimper's Heaven. Ett litet plus var ju även att den lille servitören gillade svenska tjejer så han gav oss sitt nummer ifall vi "wanna hang out". Hoppas på gratis mat på Bubba hädanefter!
 
Idag var vi uppe med tuppen för Isabelle hade en photoshoot med en av eleverna på skolan. Så fort de hade kommit igång, gick vi andra vidare och kollade runt lite där vi inte gått tidigare. Tillexempen China Town! San Franciscos China Town är det andra största i USA, där det finns alla mängder av krimskrams och restauranger. Kändes verkligen som vi hamnat i Kina där ett tag, då temperaturen skjöt i höjden!
 
Nu är klockan 18.10 här och vi ska strax börja fixa med maten. Idag blir det micromat med namnet "Healthy Choice". Sesamkyckling om jag minns rätt? Sen ikväll blir det filmmys uppe hos de andra.
 
Love.
 
Therese på bussen
Bank of America
Pier 39
Alcatraz - som vi förmodligen ska besöka i veckan!
Candy Baron levererade!
Golden Gate Bridge
Bubba Gump!
Kitty tatuerade sig hos världens kanske snyggaste kille, Jared.

Day seven

Godmorgon! Tydligen så har alla klockor här ställts tillbaka en timme, så vi får lite extra sovmorgon idag. Härligt!
Var uppe ganska sent igår och tramsade inne på Hanna, Kitty och Isabelles rum en våning upp. Dem ligger inne med en California King Bed som tar upp hela deras rum, så vi tackar inte nej för en myskväll där inte!
 
Idag har vi ännu en ledig dag. Solen skiner så vi funderar på att ta oss till Golden Gate idag via turistbuss. Har shoppat konstant nu varje dag så känner att vi behöver göra något annat (kommer säkert hem med någon påse idag iallafall)
 
Ska snart börja fixa lite frukost. Idag blir det vaniljyoghurt med pumpamüsli, blåbär och mango.
Puss o kram
 
P.s Kommer säkert att fotografera lite idag vid Golden Gate och Fishermans Wharf, så håll utkik här på bloggen senare, var beredda på en smärre bildbomb, hehehe!
 
Wiiie
Kitty & Hanna utanför San Francisco Centre
Gårdagens middag framför Föräldrafällan. Snodde tallrikar från frukostmatsalen, men sen kom vi på att vi behövde något som vi kunde hälla sojan i. Så Therese hoppade in i hissen igen och kom senare upp med små syltförpackningar, som hon sen började diska. Voila! Nu har vi egna småskålar också.

Liten update

Inledningen på mitt förra inlägg försvann någonstans på vägen.. Men nu finns den där igen!
Om ni vill se lite fler bilder, inlägg etc från de andra tjejerna så kan ni hitta Therese och Hannas bloggar här;
http://theresefardigs.blogg.se
http://hannalilundstrom.blogg.se

NU BLIR DET SUSHI FÖR HELA SLANTEN. FRUGAN OCH JAG HAR KÖPT EN HEL TALLRIK MED GOBITAR!

Day six - Photoshoot

Tjena!  Gick upp riktigt tidigt idag för dagens photoshoot. Träffade Rie vid Washington Square, då hon berättar att hennes manliga modell gått och blivit sjuk. Hon ville då iallafall testfotografera till hennes kvinnliga kollektion - MEN hon hade ingen modell. Så vem fick stå där i kortklänning och posa? Jo, jag!
 
Stelare modell hade nog fotografen Dennis aldrig jobbat med! Tyckte synd om honom där ett tag. Jag var ju inte alls förberedd på detta! Påsiga ögon efter bara några timmars sömn och lila ben p.g.a. all kyla. Kände mig extreeemt attraktiv. Nej.
 
Trots allting så gick det ändå bra. Jag hoppas att Rie blev nöjd med sina testbilder till sitt portfolio. Hade inte klarat fotograferingen om det inte vore för tjejerna! Therese hoppade runder och peppade mig som min egen lilla Jay Manuel. Hon t.o.m. värmde mina ben. Världens bästa!
På plats fanns det även en till fotograf vid namn Eric. Han var helt fantastisk! Fick mig att skratta och känna mig mer avslappnad. Han sprang också iväg och hämtade filtar och kaffe till oss. Kunde inte bli bättre!
 
Avslutade det hela med att gå till Mel's Drive In, 50-tals cafeét jag skrev om tidigare. Där åt vi american pancakes med jordgubbar och sirap, omelett, bagels och färskpressad apelsinjuice. Frukosten slog faktiskt vår egen här på hotellet! Vår servitris tipsade om att vi borde åka till Santa Cruz. Tar bara två timmar med tåg. Där kan vi sola, bada, spela volleyboll och allt vad hon sa. Vi är sjukt sugna!!
 
Nepp, nu blir det en tur till mot gallerian och till det helt nyöppnade Victoria's Secret. Gaaaaahhh!
Puss
 
Tess & Hannabanana
Fina Isabelle
Bästa!

Day five

 
Gissa vem som är trött i fötterna idag? Gick upp lite tidigare för att gå till skolan för och se om det var något på gång framöver. Fick reda på att vi ska hjälpa en student tidigt imorgon bitti med en photoshoot vid Washington Square, då vi ska styla en manlig modell i morgonljuset. Låter ganska bra. Jag klagar inte på den punkten.
 
Fick iallafall en ledig dag, då vi valde att gå mot Hayes Street, som ligger några kvarter bort. Det var jättefint väder idag igen, så vi gick där med våra solbrillor och kollade in alla söta cafeér och inredningsbutiker + lite palmer. Kändes verkligen som vi var i Kalifornien då!
När vi kommit ner till innerstan igen, valde vi att söka upp Macy's och The Cheesecake Factory. Vi tog hissen enda upp och fick platser ute på takterassen. Så himla fint och jättetrevlig personal. Åt kanske världens godaste stenugnsbakade pizza (förlåt mamma din är också jättegod). Avslutade det hela med att testa deras cheesecake. Jag kan ju säga att det hade räckt för ett helt fotbollslag att dela på min Reese's peanut butter chocolate cheesecake. Fem tuggor sen var jag mätt, men attans var god den var!
 
Sen fortsatte vi med shoppingen. Blev några finfina fynd inne på Forever 21 för min del. Kom även hem med en liten ask från Marc Jacobs också, tihihi!
 
Nu när vi har störtat i sängen ännu en gång, sitter jag och Therese här med varsin dator i knäet och nynnar på Eloise. Ska strax fixa lite käk. Idag blir det microlasange med sallad, nomnom! Vi är så himla lyckliga över att vi äntligen har köpt bestick till rummet. Här finns verkligen inga användbara köksredskap, bara en påse i ett skåp med kvarglömda kakor från någon tidigare gäst. Vi gissade på att det helt klart var något vapen eller knark som låg där. Märker ni hur skadade vi blir av området vi bor i? Hahaha!
 
Nu ska jag kila. Later!
 
Tittade vilka vi hittade på Hayes Street!
Ohoho
Störst cheesecake vinner
Utsikt från restaurangen
Fina tjejer! Mäkta vad Hanna är förväntansfull, haha!
Namnam!
Jo, men tjena!
"Nu är det dags, tjejer"
 

PROJECT RUNWAY

 
Under vår första dag gjorde vi ett besök på skolan för att träffa Gettika, vår helt fantastiska kontaktperson här - som även är rektor för fashiondesign och fashion management på skolan. Som ingenting öppnade hon ett förråd och förklarade att; här har vi en del kläder som Project Runway har lånat ut till oss, så prova hur mycket ni vill.
Jag tror vi alla dog där i förrådet.

Day four - sight seeing

Vilken dag vi har haft! Började med sovmorgon, sen gick vi ner till receptionen och frågade om lite finare områden än O'Farrel Street där vi bor. Vår gata beskrivs som downtown, där alla sk. "orginal" finns. D.v.s. pensionerade hippies, höga uteliggare och lite annat. Vad jag menar med "lite annat" är den typen av människor som menar på att det bara finns ett kön. Att mannen och kvinnan är ett. Jodå, vi har sett deras plakat med budskap i deras nakenparad. Ja, nakenparad.
 
Åter till vår fantastiska dag! Idag valde vi att ta till vänster istället för höger utanför hotellet. Så vi hade alla pundarna bakom oss på andra sidan gatan. Det var helt sjukt hur mycket lugnare det blev bara vi gick hundra meter! Inga polissirener som tutade eller flummiga luffare som skriker "God loves you" mitt i ansiktet på en. Finfina bilar bara gled förbi och solen sken precis hela tiden.
 
Efter att ha gått och fotograferat varenda hus, hittade vi en gullig restaurang med uteservering mitt i solen. Åt hur gott som helst och jag vet inte hur många gånger vi sa; varför kan vi inte bo här?!
 
Gick sedan vidare för lite shopping. Blev American Apparel för min del. Är supernöjd! 
När vi kände oss färdiga med stan började vi flåsa upp för alla dessa backar! Förstår verkligen inte hur man lyckas parkera i ca 75' vinkel? Helt sinnessjukt vad impad jag är! Vi gick upp mot Japan Town, som jag tror förklarar sig själv vad det är ganska bra? Vi började leta upp en biograf vid namn Kabuki som vi blivit tipsade om av vår lille receptionist på hotellet. Så vi klampade in och valde film efter första bästa trailer, som blev The perks of being a wallflower. Den filmen, på riktigt, kan vara något utav det finaste jag någonsin har sätt! Hade kunnat beskriva varenda detalj och känslor som strömmade men undviker det för att inte börja storgråta igen. Se den!!
 
Så nu ligger vi här i sängen igen. Kommit hem säkert utan att behöva hålla extra hårt i väskan eller hålla andan för att undvika andas in allt skit och mög som människorna här faktiskt röker.
På vägen hem hittade vi ett Diner Place. det ligger bara gatan upp, med 50-tals inspirerad inredning, milkshakes, burgers, you name it! Kanske blir vårt nya favvo-ställe?
 
 
Inatt kommer vi sova riktigt gott. Puss o kram
 
 
 
 
 
 
 

Day three - Halloween

Godkväll! Utslagna som strandade valar ligger vi i sängen efter en lång dag på praktiken, då vi har sminkat olika Halloween-looks på skolans event. Superkul! Dock lite trött i fötterna men jag och Therese lindrade det hela genom att sänka ner våra små fossingar i badkaret med lite arganolja och aprikospeeling som inhandlades på Heathrow. Det hela avslutades med massage med en näve voltaren. Nu mår vi som prinsessor. Har ätit kycklingsallad med melon och mango, blivit kompis med hotellets sega WiFi och mumsar nu på Swedish Fish. Gotte!
Imorgon har vi ledigt så det vankas sovmorgon, mysfrukost och även lite hushållsgöra. Måste tvätta upp lite kläder, röja upp i resväskan och tvätta alla penslar från dagens sminkningar. Ska även hinna med ett besök på Golden Gate. Kan detta bli bättre?
Men nu är klockan 23.00 over here så ska ta och hoppa i säng. Godnatt!
 
Union Square
Frugan in action
 
 

RSS 2.0